Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

O Σισέ "έσωσε" το γαλλικό γόητρο.

Από το χειρότερο ρεζιλικί στην ιστορία της γλύτωσε η Εθνική Γαλλίας χάρη στην παρέμβαση του Τζιμπρίλ Σισέ μετά την απόφασή των Γάλλων διεθνών
να μην προπονηθούν πριν τον αγώνα με την Νότια Αφρική.
 Το κλίμα, όπως θα θυμάστε, ήταν εξαιρετικά τεταμένο στο γαλλικό στρατόπεδο μετά την αποπομπή του Νικολά Ανελκά για το επεισόδιο που είχε με τον Ρεϊμόν Ντομενέκ κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου στην αναμέτρηση με την Ουρουγουάη. Έτσι οι παίκτες των τρικολόρ αποφάσισαν, ως αντίδραση, να μην απέχουν από την προπόνηση λίγες ημέρες πριν το ματς με την Νότια Αφρική.
Το αποτέλεσμα της κίνησής τους αυτής ήταν ο Γάλλος ομοσπονδιακός τεχνικός, σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό France Football, να πάρει την απόφασή να παραιτηθεί και να αποχωρήσει από την Νότια Αφρική πριν ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις των τρικολόρ. 
Μόλις έγινε γνωστή η απόφαση του στους παίκτες της Εθνικής Γαλλίας αποφασίστηκε να πάει κάποιος εξ αυτών να του μιλήσει για να αποφευχθεί το ρεζιλίκι. Αυτός ο κάποιος δεν ήταν άλλος από τον Τζιμπρίλ Σισέ. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού ανέλαβε να μιλήσει με τον Ντομενέκ, εκ μέρους των συμπαικτών του και, εν τέλει, κατάφερε να τον πείσει να μην προχωρήσει στην απόφασή του. 
Κάπως έτσι, λοιπόν, η Εθνική Γαλλίας παρατάχθηκε στον αγώνα με τους Μπαφάνα Μπαφάνα έχοντας προπονητή στον πάγκο της κι όχι ορφανή, ο στασιαστής Πατρίς Εβρά έμεινε στον πάγκο και οι τρικολόρ ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους χωρίς άλλα παρατράγουδα. 
prasinanea.gr 

Add To Facebook Add To Twitter
Blog Widget by LinkWithin